Vinylkonst

Den stora anledningen till att vinylskivorna aldrig helt försvann är naturligtvis ljudet, det analoga ljudet och inte CDns digitala, men även själva konvoluten med de stora bilderna har säkert haft betydelse. Den lilla bilden på CDn, och nu de ännu mindre bilderna på streamingtjänsternas mobilappar fångar knappast varken blick eller intresse på samma sätt. Och känslan att hålla ett LP i handen, och titta först på framsidan och sedan kolla igenom låtarna på baksidan, för att till sist försiktigt låta själva skivan glida ut i handen blir inte riktigt samma sak med en CD. Nedan är ett litet urval av vad Anders plockat hit den här veckan.

Men det är ju inte bara bilder på skivor vi har, vi har fått in lite böcker om fantasykonst och tatuering, inte sällan närbesläktade fält med skivor.

Läser du skönlitteratur på engelska är det en avdelning som stadigt utökats genom åren, och som vi får bereda mer plats för allteftersom. Här har vi blandat både deckare och allmän skönlitteratur, fast SF och fantasy står bland de svenska titlarna i genren. Allra främst på hyllan har vi också en liten sektion med barn- och ungdomsböcker på engelska.