Färska matböcker

Matböcker ges ut i en strid ström, allt från gamla klassiker i nyutgåva som Sju sorters kakor eller Rutiga kokboken till den senaste receptsamling från senaste kändisen på sociala medier eller TV. Gamla recept blir (mer eller mindre) uppfrächade, som sjuttiotalets smörgåstårta, varor eller redskap får en renässans, samtidigt som nya influenser från andra kulturer med nya ingredienser eller tillagningsmetoder väcker nyfikenhet och experimentlusta.

Böckerna fyller flera syften, från att lära sig grunderna för barn eller den ovane, som referens när man inte är riktigt säker och vill kolla upp ett givet recept, och naturligtvis bara att bläddra i, och kanske inspireras av.

Mat är viktigt för oss, inte bara för att mätta magen, utan som ett sätt att umgås med familj och vänner; vardagens middag hemma, fikat på jobbet och högtidens festmåltid. Kanske för att lära känna någon i en neutral miljö, i jobbet eller på en dejt. Böcker finns för de flesta situationer, och för de flesta personer.

Vem du än är, gillar du matböcker har du god chans att hitta någon hos oss. Vi får regelundet in nya, ofta i väldigt fint skick.

Vi har även en del vinyl på temat, som Meatloaf och Bananarama, men är man sugen på annat musikalisk kost finns det uppemot 2000 andra skivor och en del böcker att bläddra bland.

I övrigt jobbar vi vidare med att ta hand om alla de flygböcker vi har, och naturligtvis fyller vi på de andra hyllorna med ett och annat löpande under veckorna.