Kerstin Bergman

Vi har köpt in några exemplar av lundaförfattaren Kerstin Bergmans två deckare, som hon dessutom varit här och signerat. Vi har både pocket och inbundna. Böckerna har beskrivits som både personliga, tänkvärda och med en lågmält bitsk humor, vad passar bättre som sommarläsning? Vi tycker alltid det är kul med lokala författare, och slår gärna ett extra slag för dem.

Kerstin Bergman – Oskuld och oleander

Debutboken Oskuld och oleander presenterar oss för hjältinnan Iris Bure, som åker till barndomshemmet på Ekerö (där författaren också växt upp) för att röja efter sin Faster. Allteftersom hon går igenom kvarlåtenskapen dyker minnen från hennes egen barndom upp som leder henne vidare in i ett mysterium.

Kerstin Bergman – Förgätmigej

Den andra boken i serien om Iris Bure heter Förgätmigej och är förlagd till Dalsland, även det en trakt författaren känner väl. En ung släkting har försvunnit under en paddeltur med några kompisar, något som påminner Iris om något hon själv upplevde i tonåren. Iris åker upp till Åmål för att hjälpa till med sökandet som utvecklar sig till en katt-och-råtta lek i de dalsländska skogarna. Bland barndomsförälskelser, minnen och mardrömmar börjar hon undra varför hon har minnesluckor om en del saker.

Följ författaren på Instagram och Facebook