Hurvamorden

Framsidan på den nya boken om Hurvamorden

Från baksidestexten på den nya boken om Hurvamorden.

”Sveriges genom tiderna värsta massmördare var en polis vid namn Tore Hedin. I augusti 1952 tog han livet av 10 personer i den lilla skånska orten Hurva, innan han slutligen också tog sitt eget liv. Och därmed hade han satt en hel bygd i skräck. Den unge Gunnar Johansson Ferm, som vid tiden för mordet just hade börjat arbeta inom polisen i Hurva, skulle aldrig glömma natten då landsfiskalen ringde och meddelade att “Hurva ålderdomshem brinner!” Hela sitt liv led han av att han inte kunnat förhindra morden på de som bodde på hemmet. Marianne Frid Ferm och Ingela Ferm har här skrivit ner sin fars berättelser om tiden som polis på femtiotalet och de fruktansvärda händelserna i Hurva. Boken består även av intervjuer med invånare i byn som var med när det hände. Tack vare författarnas personliga koppling till bygden har många valt att nu för första gången dela med sig av sina berättelser. HURVAMORDEN är inte bara en berättelse om ett av Sveriges värsta brott, det är också en berättelse om en liten bygd på 50-talet och människorna som bor där.”

Hurva ligger strax utanför Eslöv, där vi har vår butik, så de här morden är något många i trakten har ett förhållande till, eller i alla fall hört om under sin uppväxt, så det finns en stark lokal anknytning. Vi misstänker att det här är en bok som det kommer att finnas intresse för under en lång tid, så vi har köpt in ganska många ex och kan naturligtvis ta in fler.

Köp den i butiken eller på vår sida på Bokbörsen

Rean under oktober var välbesökt, och vi har aldrig sålt så mycket vinyl. Vi tycker det är väldigt kul att folk fortsätter upptäcka oss även för skivornas skull och att Anders är så noga med att det bara ska finnas skivor i bra skick här. Nu är dock rean över och vi laddar så sakteliga upp för julhandeln, som vi naturligtvis hoppas blir bra den med.

I morgon lördag, den 5 november har vi stängt.